Malzemeler:
4 adet orta boydan biraz büyükçe kabak
100 gr. kıyma
4 adet orta boy domates
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
zeytinyağ, tuz, karabiber
8 parça kaşar peyniri
100 gr. kıyma
4 adet orta boy domates
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 adet çarliston biber
zeytinyağ, tuz, karabiber
8 parça kaşar peyniri
Hazırlanışı:
1- Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Ortalarını oyun. Parçalamamaya dikkat edin. Elinizde sandallarınız olacak. :) Yağ dolu bir tavayı kızdırın. Kabakların iki yüzünüde kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağını aldırın.
2- Diğer bir tavada hafif yağ döküp, küçük doğranmış biber, soğanı, kabaağın içinden çıkardığınız kabak parçalarını ve kıymayı kavurun. Rendelenmiş domatesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin harmanlayıp pişirin. Tuz karabiber ekleyin.
3- Kabak sandallarını bir tepsinin içine koyun. İçine tavada pişirdiğiniz içten doldurun. En üste kaşar peynirlerini koyup fırınlayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kaşar peynirler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
2- Diğer bir tavada hafif yağ döküp, küçük doğranmış biber, soğanı, kabaağın içinden çıkardığınız kabak parçalarını ve kıymayı kavurun. Rendelenmiş domatesi ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin harmanlayıp pişirin. Tuz karabiber ekleyin.
3- Kabak sandallarını bir tepsinin içine koyun. İçine tavada pişirdiğiniz içten doldurun. En üste kaşar peynirlerini koyup fırınlayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kaşar peynirler kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder