Malzemeler :
3 adet yumurta
5 dilim ekmek
tuz
karabiber
Kızartma için sıvıyağ
5 dilim ekmek
tuz
karabiber
Kızartma için sıvıyağ
Yapılışı :
1- Ekmeğinizi 1,5-2 cm kalınlığında dilimlere bölün.
2- Yumurtaları derin bir kaba kırın, tuz ve biber ekleyerek iyice çırpın.
3- Ekmek dilimlerini çırptığınız yumurtalara batırın ve önlü arkalı yumurtaya bulayın. Gerekirse yumurtayı çekmesi için hafifçe bastırın.
4- Tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın. Yumurtalı ekmeklerinizi önü arkalı kızartara servis tabağına alın.
5- Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
2- Yumurtaları derin bir kaba kırın, tuz ve biber ekleyerek iyice çırpın.
3- Ekmek dilimlerini çırptığınız yumurtalara batırın ve önlü arkalı yumurtaya bulayın. Gerekirse yumurtayı çekmesi için hafifçe bastırın.
4- Tavaya bolca yağ koyun ve kızdırın. Yumurtalı ekmeklerinizi önü arkalı kızartara servis tabağına alın.
5- Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder