25 Ekim 2011 Salı

KABAKLI ALİ NAZİK



Malzemeler:* 2 tane rendelenmiş yemeklik kabak
* 200 gr kıyma
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 2-3 tane ince doğranmış yeşil biber
* 2 tane kabukları soyulmuş küçük küçük doğranmış domates
* 1/2 kaşık domates salçası
* 1/2 demet incecik kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış maydanoz
* Karabiber, tuz, pul biber
* 1 yemek kaşığı sıvıyağ veya zeytiğnyağı tercihe göre margarin veya tereyağ

Üzeri İçin:* 1 büyük kase üzme ve normal yoğurt karışımı
* 3-4 diş dövülmüş sarımsak
* Tuz
Yapılışı: Kabakları rendeleyin, bir tava içinde suyunu çektirene kadar pişirin, diğer tarafta yağ, soğan kıyma, domates, yeşil biber kavrulup baharatlar eklenir, soğuyan kabakların üzerine önce kıyılmış dereotu, sonra sarımsaklı yoğurt, üzerine kavrulan kıymayı dökün, maydanoz ile süsleyin.
Afiyet Şeker Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder