31 Ekim 2011 Pazartesi

Antep Fıstıklı Pirzola Tarifi




Malzemeler :
8 kalem pirzola
4-5 yemek kaşığı toz Antep Fıstığı
1 yemek kaşığı hardal (varsa dijon hardalı)
tuz
karabiber (varsa taze çekilmiş)
Yapılışı :
1- Kalem pirzolalarınızın kemik kısımlarında et parçaları var ise bıçak yardımıyla temizleyin.
2- Pirzolaların her iki tarafını tuzlayıp karabiber ile tatlandırın.
3- Kızgın ızgara ya da tavada her iki yanı hafifçe kabuk bağlayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
4- Pişen pirzolalarınıza yumurta fırçası ya da elinizle hardalı hafifçe üzerini kaplayacak kadar sürün.
5- Hardal sürdüğünüz pirzolaları Antep fıstığına bulayın.
6- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-7 dakika kadar fırınlayın, fırından alarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder