31 Ekim 2011 Pazartesi

SÜTLÜ CEVİZLİ İRMİK HELVASI



Malzemeler :
  1. 2 su bardağı irmik
  2. 1 + 2/3 su bardağı toz şeker
  3. 1,5 su bardağı süt
  4. 2 su bardağı su
  5. 200 gr margarin(yada arzuya göre tereyağ)
  6. 100 gr iri kırılmış ceviz içi
Hazırlanışı :
  1. Yağı eritip irmiğin rengi altın sarısı renk alana kadar kısık ateşte  kavurun.
  2. Bir yandan su ve sütü ocağa koyup kaynatın.İrmiğe ilave edin ve kapağını kapatın.
  3. Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
  4. 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
Not : Süt yerine sadece suda kullanabilirsiniz. 

Afiyet Olsunnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder