Malzemeler
300 gram kadayıf
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı kırılmış ceviz
3 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı kırılmış ceviz
Kreması için
1 litre süt
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet 200 ml krema
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 adet 200 ml krema
1 paket vanilya
Hazırlanışı
- Kadayıflar açıkta bırakılarak kurutulur ve el ile kırılır. Dilerseniz kuru kadayıfta kullanabilirsiniz daha çabuk kırılacaktır.
- Tavaya tereyeğ ve şekeri koyarak eritin ve üzerine kadayıfları ekleyerek iyice kızarana kadar kavurun.
- Biraz kızardıktan sonra cevizleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Kreması için ise verilen malzemelerden vanilya ve krema haricindeki malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamına getirilir.
- Muhallebi 15 dakika soğumaya bırakılır ve üzerine krema ile vanilya eklenerek mikser ile çırpılır.
- Borcamın tabanına kavrulan kadayıfların yarısı serilir ve üzerine muhallebi dökülür. Kalan kadayıflarlada muhallebinin üzeri kapatılır.
- Soğuması için dolaba kaldırılır. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder