26 Ekim 2011 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE


Cumrtsak4_1
Malzemeler :
  • 1 yumurta
  • 150gr. margarin veya tereyağı (yumuşamış)
  •  2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Yapılışı :
  1.  Hamuru yoğuracağımız kaba yumuşamış margarini, yumurtayı, şekeri ekleyip karışımı, krem haline gelene dek yoğuralım.
  2.  Unu, kabartma tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
  3. Krema torbasına tırtıllı geniş ağızlı parçayı takalım.
  4. Margarin ile yağlanmış fırın kabına 10cm. lik tırtıllar halinde hamuru sıkalım.
  5.  Kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 180° ısılı fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
  6. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım. (ben sade yaptım)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder