21 Ekim 2011 Cuma

Patlıcan Kebap

Patlıcan Kebabı


Malzemeler :

  • 6-7 adet patlıcan (orta boy ya da minik)
  • 250 gr. kıyma
  • Tuz
  • 1'er çay kş. dolusu kimyon, nane, kekik, köfte baharatı
  • 1 adet ince kıyılmış soğan
  • 1 diş sarımsak rendesi
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı :

  • Kağıt havlu ile patlıcanların etrafını yağlayın.
  • Fırın tepsisine dizerek 200 derecede pişirin. Piştiğini kabuklarının renginden veya patlıcanlara bıçak batırarak anlayabilirsiniz.
  • Fırından çıkan patlıcanların kabuklarını soyup tuzlayın.
  • Kıymaya baharatları,tuz, soğan ve sarımsağı ekleyip yoğurun.
  • Patlıcanları kıyma ile kaplayıp tepsiye dizin.
  • Kıymayı kaplarken, elinizde, avuç içi büyüklüğünde hamur açar gibi açıp patlıcana yapıştırırsanız kolay oluyor :)
  • 200 derece fırında 15 -20 dk pişirdikten sonra fırından çıkarıp patlıcanların üzerlerine kaşar peyniri rendeleyin.
  • Tekrar fırına sürün ve peynir hafif kızarana kadar fırında bekletin.
  • Sonrada servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder