Malzemeler :
(4-5 kişilik)
600 gr küçük doğranmış kuzu eti
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
kekik
karabiber
600 gr küçük doğranmış kuzu eti
2 adet kuru soğan
3 adet domates
3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
tuz
kekik
karabiber
Hazırlanışı :
Etleri yayvan tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabukları soyulup yıkanmış soğanları yemeklik doğrayın tencereye ilave edip zeytinyağ ile beraber kavurun. Sivri biberin çekirdeklerini çıkarın ince dilimleyip etlere ilave edip karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayın tencereye ekleyin yumuşayana kadar pişirin. Salçayı ekleyip karıştırın. 1 çay bardağı su ekleyin kaynatın, tuz ve baharatları ekleyip etler yumuşayıp suyunu hafif çekene kadar kısık ateşte pişirin. Güveç kaplarına bölüştürüp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 200C fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder