16 Şubat 2012 Perşembe

Köfteli Kabak Karnıyarık


Malzemeler :

5 adet orta boy kabak

Köfte için
1 çay bardağı pirinç (haşlanmış)
yarım demet dereotu (ince kıyım)
yarım demet maydonoz (ince kıyım)
400 gr kıyma
4 diş sarımsak (rendelenmiş)
2 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 ym kaşığı zeytinyağ
kimyon
karabiber
tuz

Süslemek İçin :
domates
sivri biber
rende kaşar peniri (1 çay bardağı yeterli)

Hazırlanışı :

Köfte malzemelerini karıştırın ve yoğurun. Kabakları ikiye bölün, çekirdek kısımlarını çay kaşığı ile oyarak çıkarın. Kaynar ve az tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.

Fırına girebilen bir kaba, kabakları dizin. Kabak boyunca köfte hazırlayıp oyuk kısmına yerleştirin.

Üzerine domates dilimleri ve biber dilimi yerleştirin.

Haşlanmış kabağın suyundan 1 su bardağı su alıp bir yemek kaşığı salçayı ezin 2 ym kaşığı zeytinyağ, karabiber ve tuz koyup karıştırın kabakların üzerine dökün en üste rende kaşar serpin 200 C fırında pişirin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder