17 Şubat 2012 Cuma

Şekerpare





Malzemeler :

2 yumurta 
3 tk fincanı pudra şekeri
3 tk fincanı sıvıyağ
2 tk kahve fincanı irmik
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
aldığı kadar un, sert hamur olmayacak/çok da yumuşak olmayacak


Hazırlanışı :

Tüm malzemeler yoğrulur hamur ikiye bölünür cevizden küçük parçalar koparılır yuvarlanır tepsiye dizilir ortalarına fındık batırılır. Diğer hamurdan da  cevizden küçük parça koparılır oval yapılır üzerine yumurta sarısı sürülür çatalın tersiyle hafif bastırılır. Aynı tepsiye konur 200 derece fırında pişirilir.


Şerbeti için :

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu


Şeker suda eritilir kaynama noktasından sonra 20 dk daha kaynar limon suyu eklenir 5 dk daha kaynatılır. şekerpare soğuk şerbet sıcak olarak üzerlerine dökülür. ovallerin üzerine çekilmiş fıstık serpilir.

Afiyet Olsun....

Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder