
Malzemeler:
3 orta boy kabak
100 gr kaşar peynir
1 yumurta
1/2 tutam maydanoz
1/2 tutam dere otu
1 su bardağı un
1 orta boy kuru soğan
karabiber, tuz
zeytinyağ
100 gr kaşar peynir
1 yumurta
1/2 tutam maydanoz
1/2 tutam dere otu
1 su bardağı un
1 orta boy kuru soğan
karabiber, tuz
zeytinyağ
Hazırlanışı:
1- Kabakların kabuklarını soyup rendenin iri tarafıyla rendeliyoruz. İçine soğanıda rendeliyoruz. Kabak ve soğanı elimizle sıkıyoruz. Tüm suyunu çıkarıyoruz. Suyunu döküyoruz.
2- Suyu çıkmış kabak ve soğanların içine, kaşarı, yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu, un ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Yoğun bir kıvam elde ediyoruz.
3- Yanmaz Tavaya zeytinyağı ekliyoruz. Kızınca kaşık yardımıyla mücverleri alıp tavaya koyuyoruz. Önlü arkalı kızartıp kağıt havlunun üstüne alıyoruz. Yağı süzülünce servis tabağına yerleştiriyoruz. Süzülmüş yoğurt ve kuru nane karışımıyla servis yapıyoruz.
2- Suyu çıkmış kabak ve soğanların içine, kaşarı, yumurtayı, ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu, un ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Yoğun bir kıvam elde ediyoruz.
3- Yanmaz Tavaya zeytinyağı ekliyoruz. Kızınca kaşık yardımıyla mücverleri alıp tavaya koyuyoruz. Önlü arkalı kızartıp kağıt havlunun üstüne alıyoruz. Yağı süzülünce servis tabağına yerleştiriyoruz. Süzülmüş yoğurt ve kuru nane karışımıyla servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
Alıntıdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder