2 Ocak 2012 Pazartesi

Ağlayan Pasta




Malzemeler :
4 tane yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
1 türk kahve fincanı süt
4 ym kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Islatmak İçin :

2 su bardağı soğuk süt

üzeri için :

2 poşet krem şanti
çikolata sos

Hazırlanışı :


Yumurtaları şeker, vanilya ile krema olana kadar çırpın. Unu kakaoyu ve kabartma tozunu eleyin. Yumurtalara sütü ekleyin çırpın. Unlu karışımı ekleyin üzeri göz göz olana kadar çırpın. (Kalıp olarak dikdörtgen kalıbı kullanın bu tarz dilimli pastalarda ideal kalıp şeklidir) Kalıbı yağlayın pandispanyayı dökün her tarafına eşit yayın ısıtılmış 180C fırında pişirin. Fırından çıkarın 1-2 dakika bekleyin ilk harı geçince sütü her tarafına gezdirerek ıslatın. Pandispanyayı soğumaya bırakın mutlaka soğumuş olmalı yoksa şanti üzerinde erir. Kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. kekin üzerine sürün. Çikolata sosu tarifine göre hazırlayın karıştırarak soğutun şantinin üzerine gezdirin. Buzdolabında 2-3 saat dinledirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder