2 Ocak 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Kırmızıbiber Dolması





Malzemeler :

12 adet orta boy kırmızı biber
4 tane kuru soğan
12 ym kaşığı pirinç
1,5 çay bardağı zeytinyağ
1,5 ym kaşığı acı biber salçası
2 diş sarımsak
yarım demet maydonoz
yarım demet taze nane
kimyon
kuru nane
karabiber
tuz


Hazırlanışı :


Soğanları ince yemeklik doğrayıp ezdiğiniz sarımsakla beraber zeytinyağında soteleyin. Nişastası gidene kadar çok iyi yıkanmış pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar biraz daha kavurun. İnce kıydığınız yeşillikleri, baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.

Kırmızı biberlerin üst kısımlarını keserek çekirdek ve sap kısımlarını temizleyin yıkayıp, kurulayın. İç harçtan doldurup biberlerin üzerini geçmeyecek kadar sıcak su, tuz birazda zeytinyağ gezdirip üzerine yemek tabağı kapatıp yumuşayana kadar pişirin. Soyabildiğiniz kadar dış kabuklarını soyun. Sıcak yada soğuk servis yapın..

Afiyet Olsun...

Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder