2 Aralık 2011 Cuma

Üzümlü & Limonlu Kek


Malzemeler :

4 yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı yoğurt
2 limonun suyu ve kabuklarının rendesi
4 - 4,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kuru üzüm

Hazırlanışı :
Yumurta ve şekeri yumurtalar iyice beyazlayana kadar iyice çırpın. Sonrasında yoğurt ve sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ederken limon suyu ve ince rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. 4 su bardağı un,vanilya, kabartma tozu ve üzümleri bir eleğe alıp üzümlerin una bulanmasını sağlayarak sıvı kek malzemelerine eleyerek ilave edin. Kuru malzemeleri ilave ettikten sonra keki çok kısa süre çırpın ve kek hamurunu yağlanıp unlanmış kek kalıbına dökün. 175 derece ön ısılı fırında ilk 35 dakika fırın kapağını hiç açmadan yaklaşık 45 dakika pişirin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder