Malzemeler :
4 büyük veya 8 küçük patates
300 gram kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
yarım çay kaşığı tuz,karabiber,bir kaç dal maydanoz
Beşamel Sos İçin :
2 yemek kaşığı sıvıyağ(ben kullanmıyorum)
1 yemek kaşığı un(çok tepeleme olmasın)
1 su bardağı süt
yarım çay kaşığı tuz
biraz muskat cevizi rendesi
Üzeri İçin :
Rendelenmiş yada dilim taze kaşar
Hazırlanışı :
Patateslerin kabuklarını soyup tuzlu kaynamış suda yaklaşık 7-8 dakika haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken bir tavaya 1 yemek kaşığı yağ ve küp doğranmış soğanlarımızı alıp soğanla pembeleşene kadar kavuruyoruz. Kıyma ve salçayıda ilave edip kıyma iyice pişince baharatlarını ekleyip altını kapatıyoruz.
Haşlanan patatesleri biraz soğutup patateslerimiz büyükse ikiye bölüp çay kaşığı ile ortasını biraz oyuyoruz. Küçük patates kullanıyorsak aynı işlemi bölmeden yapıyoruz. Patateslerden çıkan haşlanmış içleri kıymamızın içine rendeleyip kıymalı harç ile patateslerin ortasını iyice dolduruyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağda unu biraz kavurup 1 su bardağı sütü iyice çırparak beşamel sosumuzu pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın sosa tuz ve muskat cevizi rendesi ilave ediyoruz.
Patatesleri fırın kabına yerleştirip beşamel sosu kaşıkla patateslerin üzerine koyuyoruz. Üzerine kaşar kaşar rendesi veya ince kaşar dilimi koyup 180 derece ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
2 yemek kaşığı sıvıyağda unu biraz kavurup 1 su bardağı sütü iyice çırparak beşamel sosumuzu pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın sosa tuz ve muskat cevizi rendesi ilave ediyoruz.
Patatesleri fırın kabına yerleştirip beşamel sosu kaşıkla patateslerin üzerine koyuyoruz. Üzerine kaşar kaşar rendesi veya ince kaşar dilimi koyup 180 derece ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder