5 Aralık 2011 Pazartesi

Arpa Şehriye Salatası



Malzemeler :

1 su bardağı arpa şehriye
2 adet közlenmiş kırmızı biber
3 dal taze soğan
1 büyük boy havuç
yarımşar demet dereotu ve maydanoz
5 adet karnişon turşu
10 adet yeşil turşulu zeytin
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 ttalı kaşığı tuz

Hazırlanışı :

Arpa şehriyeleri tuzlu kaynar suda yaklaşık 6-7 dakika haşlayın (dişe gelecek kıvamda olsun) Diğer malzemeleri minik minik doğrayın, havucu rendeleyin. Haşlanan şehriyeleri süzgeçten geçirip geniş bir karıştırma kasesine alın. Biraz ılınınca diğer makzemelerle harmanlayıp buzdolabında 2 saat kadar soğutun ve servis yapın.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder