Malzemeler:
- 10 kasik şeker
- 9 kaşık irmik
- 1 kilo süt
- 1 paket kakaolu bisküvi
- yarım su bardağı ceviz içi
- 2 adet Muz
- 1 kasik tarçin
Yapilisi:
- irmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. (öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş demektir.) ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır.
- pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
- üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir. Daha sonrada ceviz serpilir. ( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)
- Kalan muhallebi üzerine dökülür.
- Kalan bisküviler ya havanda dövülür. Yada rondadan geçirilir.
- Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
- Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
- Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder