6 Aralık 2011 Salı

İrmik Tatlısı





Malzemeler:
  • 10 kasik şeker 
  • 9 kaşık irmik 
  • 1 kilo süt
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • yarım su bardağı ceviz içi 
  • 2 adet Muz 
  • 1 kasik tarçin

Yapilisi:
  • irmik, süt, şeker kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. (öbek öbek delikler oluşur. O zaman pişmiş demektir.) ocaktan alınır, içine vanilyası karıştırılır.
  • pişen muhallebinin yarısı önceden hafif ıslattığımız bir dikdörtgen borcam tepsiye dökülür.
  • üzerine önce bisküviler, sonra muzlar dizilir. Daha sonrada ceviz serpilir. ( bir avuç kadar cevizi üzeri için ayır)
  • Kalan muhallebi üzerine dökülür.
  • Kalan bisküviler ya havanda dövülür. Yada rondadan geçirilir.
  • Tarçın ve ceviz, bu karışım ile harmanlanır ve sıcak tatlının üzerine serpilir.
  • Bir tepsi ile üzerini kapatarak dışarıda soğumaya bırakılır.
  • Son olarakta üzerine streç folyo ile kapatıp buzdolabında en az 3 saat bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder