15 Aralık 2011 Perşembe

Bulgurlu Börek


Malzemeler :

4 adet yufka
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı sıcak su
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
1 adet yumurta sarısı
Tuz, karabiber
1 su bardağı galeta unu

Üzeri için:

8 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı su


Hazırlanışı :

Soğanları ince kıyın. Sıvıyağ, kıyma ve biber salçasıyla birlikte bir tencerede kavurun. Bulgur ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp bulgurun şişmesini bekleyin. Tuz, karabiber ve ceviz içini ekleyip karıştırın. Üzeri için, su ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine yağlı su karışımından sürün. 4 parmak kalınlığında şeritler kesin. Şeritlerin uç kısmına hazırladığınız iç malzemesinden koyup muska şeklinde katlayın. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder