Malzemeler :
- 6 Adet Patates
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 3 Adet Sosis
- 1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
- 1/2 Su Bardağı Mısır
- 2 Adet Kırmızı Közlenmiş Biber
- 2 Adet Salatalık Turşusu
- 12 Adet Çekirdeksiz Yeşil Zeytin
- 1 Fiske Tuz
- 1 Fiske Ketçap
- 1 Fiske Mayonez
Hazırlanışı :
- Patateslerin kabuklarını soyup bir tenceye alalım ve suda haşlayalım. Haşlanmış patatesleri süzüp derin bir kaba alarak çatalla ezip püre haline getirelim. 1 yemek kaşığı tereyağını ve yarım su bardağı kaşar peynirini ilave ederek ezip karıştıralım. Baton kek kalıbını tereyağıyla yağlayalım. Patatesin yarısını kek kalıbına döşeyelim. Üzerine ;ince ince dilimleyip sıvıyağda hafifçe kavurduğumuz sosisleri ,mısırı ,küçük küçük doğradığımız közlenip kabuğu soyulmuş kırmızı biberleri ,ince ince dilimlediğimiz zeytinleri ,tavla zarı büyüklüğünde doğradığımız turşuları ve son olarak kalan yarım su bardağı kaşar peynirini koyalım.
- Kalan patates ile tümünün üzerini kapatıp elimizle düzeltelim. Kalan tereyağını küçük küçük doğrayıp üzerine dizelim. 220 dereceye ayarladığımız fırına koyup üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarıp dilimleyelim. Soğumadan ketçap ve mayonez ile birlikte servis yapalım.Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder