20 Kasım 2011 Pazar

Sebzeli Kuzu Şiş



Malzemeler:
300 gr kuzu kuşbaşı
6 adet mantar
2 adet yeşilbiber
2 adet kapya (kırmızı) biber
12 adet arpacık soğan
tuz
karabiber
Etleri dizmek için 6 adet çöp şiş

Yapılışı:
1- Kuşbaşı etler eğer eşit boyutlarda değil ise eşit boyutlara getirmek için iri olanları ufaltın.
2- Arpacık soğanları soyun ve yıkayın. Mantarları 4’er parçaya bölün. Yeşil biber ve kapya biberi etlerin boyutlarında doğrayın.
3- Şişlere arpacık soğan, mantar, etler ve biberleri dizin. Varsa döküm bir tava ya da ızgarada yoksa kızgın bir tavada kuzu etlerinin rengi hafif koyulaşıp köşeleri fotoğraftaki rengi alıncaya kadar mühürleyin.
4- Fırını 200 dereceye ayarlayın, mühürlediğiniz etleri tuz ve biber ile tatlandırdıktan sonra fırında 10-12 dakika kadar pişirin.
5- Lavaş, pilav ya da çin eriştesi ile servis yapın.
Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder