400 gram yağsız kıyma
3 yemek kaşığı pirinç
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 bardak su
pulbiber
Karabiber
bulamak icin bir kase un ve 2 adet çırpılmış yumurta
Kızartmak için çiçekyağ
Hazırlanışı :3 yemek kaşığı pirinç
1 Adet soğan
1 Adet yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 bardak su
pulbiber
Karabiber
bulamak icin bir kase un ve 2 adet çırpılmış yumurta
Kızartmak için çiçekyağ
İlk olarak pirinçleri 1 bardak su ile birlikte haşlayın. Diğer kısımda kıymanın yarısını ayırıp rendelediğiniz soğan ile beraber kavurun ve soğutun. Geniş bir kaba gerideki kıymayı, haşlanmış pirinci ve kavurduğunuz kıymayı, koyun üzerine yumurtanın 1 ni ve baharatlarını ekleyip iyice yoğurun. 1 saat kadar buzlukta bekletin. Daha sonra cevizden büyük parçalar koparıp avcunuzda yassılaştırın. Tavaya sıvı yağı alıp kızdırın sonra köfteleri una batırıp sonra çırpılmış yumurtaya bulatın ve kızartın. Patates kızarması ve salata ile servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder