2 Nisan 2015 Perşembe

BANU’NUN SÜTLÜ TATLISI


MALZEMELER :

1 parmak tereyağ

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 kilo süt

1 paket kakaolu petibör bisküvi

1 Yumurta

1 paket hazır çikolata sosu

HAZIRLANIŞI :

Ocakta un ve tereyağı, unun kokusu çıkana kadar kavrulur. (un kararmayacak) 

Ardından önce süt sonra şeker ve yumurta ilave edilir. (süt eklenirken sürekli 

karıştırılmalı topaklanma olmasın. Eğer topaklanma olursa blender yapılır. )

Borcamın zeminine 1 kat  kakaolu petibör bisküvi dizilir.

Hazırlanan muhallebi üzerine

Çikolata sosu tarife gore hazırlanır ve muhallebinin üzerine dökülür.

Paketden artan bisküviler robottan geçirilir ve üzerine serpilir.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder