7 Nisan 2014 Pazartesi

Elmalı Tart



Hamur Malzemeleri:
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
125 gr. tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un. (kulak memesi kıvamı olacak ona uygun miktarda + -)
Harç İçin
3 iri elma soyulmuş rendelenmiş
5 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üstü için
Pudra şekeri
Hazırlanışı:
1- Rendelenmiş elmaları bir tavaya alın. Üzerine şekeri atın ve kavurun. SUyunu salıp çekmeye başlayınca ocaktan alın ve tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. O bir tarafta soğusun.
2- Hamur malzemelerini bir kabın içine koyun ve yoğurun. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edeceksiniz. Hamurun 3/4 ünü ayırın. Merdaneyle açın. Küçük parça dursun şimdilik. Merdane ile tart tepsinizin boyutlarından biraz fazla açın ki kenarlar oluşsun. Yağladığınız tart tepsisinin içine hamurunuzu yerleştirin fazlalıkları kesin.
3- Fazlalıklarla birlikte geri kalan küçük parça hamuru yoğurun ve merdane yardımıyla uzun şekilde açın. Parmak kalınlığında şeritler kesin.
4- Tart kalıbına yaydığınız hamurun üzerine soğumuş elmalı harcı dökün. En üstünede kestiğiniz şeriiftleri kafes oluşturacak şekilde yerleştirin.
5- 175 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Benim ki azcık fazla kızarmış. :) Çıkardıktan sonra arzuya gre pudra şekeri dökün.

Afiyet Şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder