Patates Çanakları için:
- 5 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- tuz
- karabiber
- Haşlamak için su
Rus Salatası için:
- 1 su bardağı mayonez
- 1 su bardağı karışık garnitür (havuç, bezelye, patates)
- 2 adet salatalık turşusu
- Servis için ince kıyılmış taze soğan
Yapılışı:
- Patatesleri bol suda haşlayın. Çatal batacak kıvamda haşlanınca ocaktan alın, soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun.
- Patatesler el yakmayacak sıcaklığa gelince tuz ve 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek ezin. Püre haline gelen patateslerden cevizden biraz büyük parçalar kopartın.
- Parçaları hafifçe ıslattığınız elinizde yuvarlayın ve ortalarına çukur açarak parmağınızla genişletin. Hazırladığınız patates çanaklarını ince kıydığınız taze soğanlara bulayın sonra da servis tabağına alın.
- Derin bir kasede mayonez, süzdüğünüz garnitür ve ince ince kıydığınız salatalık turşusunu iyice karıştırın.
- Hazırladığınız patates çanaklarına tatlı kaşığı yardımıyla rus salatasını paylaştırın ve servis yapın.
Alıntıdır....
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder