29 Aralık 2012 Cumartesi

Patates Çanaginda Rus Salatasi


patates_canaginda_salata

Patates Çanakları için:
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
  • karabiber
  • Haşlamak için su
Rus Salatası için:
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1 su bardağı karışık garnitür (havuç, bezelye, patates)
  • 2 adet salatalık turşusu
  • Servis için ince kıyılmış taze soğan
Yapılışı:
  1. Patatesleri bol suda haşlayın. Çatal batacak kıvamda haşlanınca ocaktan alın, soğuk sudan geçirin ve kabuklarını soyun.
  2. Patatesler el yakmayacak sıcaklığa gelince tuz ve 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek ezin. Püre haline gelen patateslerden cevizden biraz büyük parçalar kopartın.
  3. Parçaları hafifçe ıslattığınız elinizde yuvarlayın ve ortalarına çukur açarak parmağınızla genişletin. Hazırladığınız patates çanaklarını ince kıydığınız taze soğanlara bulayın sonra da servis tabağına alın.
  4. Derin bir kasede mayonez, süzdüğünüz garnitür ve ince ince kıydığınız salatalık turşusunu iyice karıştırın.
  5. Hazırladığınız patates çanaklarına tatlı kaşığı yardımıyla rus salatasını paylaştırın ve servis yapın.
Alıntıdır....

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder