Merhabalar, krepi bu şekilde denemediyseniz bence hemen yapın çok lezzetli, harika oluyor. İster sadece mantarlı ister sosisli de yapabilirsiniz. Ben daha önce de kıymalısını yapmıştım ona da buradan bakabilirsiniz. ( http://senemce.mutfaksirlari. com/2012/05/19/besamel-soslu- kiymali-krep-borek/)
MALZEMELER :
Krep için :
3 yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 – 2,5 su bardağı un
Tuz
İçi için :
2 paket mantar
1 paket sosis
Sıvıyağ
2 domates
Tuz, pulbiber
Beşamel sos için :
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
2,5 su bardağı ılık süt
Tuz, karabiber
YAPILIŞI :
— İç harç için mantarları doğrayıp tavada sıvıyağ ile soteliyoruz.
— Sosisleri yuvarlak yuvarlak kesip ayrı bir tavada pişiriyoruz.
— Domatesleri de küp küp kesip mantarlara ilave ediyoruz. En son hepsini karıştırıyoruz.
— İç harç soğuduktan sonra içine kaşar peyniri rendeleyip karıştırıyoruz.
— Krep hamuru için yumurta ve sütü çırpıyoruz, sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Unu azar azar ekleyerek çırpıyoruz. Biraz da tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Krep tavasında birer kepçe alarak pişiriyoruz.
— Pişen krepin içine mantarlı harcımızdan koyup sarıyoruz, krepler bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz.
— Yağlanmış borcama açık olan yeri tabana gelecek şekilde diziyoruz.
— Beşamel için tereyağını eritip unu biraz kavurup ılık sütü ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberi de ekliyoruz. Akışkan bir kıvamda olacak koyu olursa biraz ılık süt ekleyebilirsiniz.
— Kreplerin üstüne her yerine eşit şekilde beşamel sosdan döküp kaşar peyniri serpiyoruz.
— 200 derecede üstü tamamen kızarana kadar pişiriyoruz.
Alıntıdır...
Afiyetler olsun 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder