29 Aralık 2012 Cumartesi

Karnabahar Pane ve Balli Hardalli Sos


karnabahar_pane

karnabahar_nasil_ayiklanir

karnabahar_nasil_haslanir

karnabahar_pane_nasil_yapilir

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy karnabahar
  • Haşlamak için 2-3 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Pane için:
  • 3 adet yumurta
  • 2 adet kurutulmuş kırmızıbiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla taze çekilmiş karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı mısır unu
  • tuz
Ballı hardallı sos için:
  • 2 yemek kaşığı hardal (orta acı)
  • 10 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
  1. Karnabaharı yıkayın, sapını bıçak yardımıyla çıkartıp çiçeklerine ayırın.
  2. Çiçekleri tuz eklediğiniz kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Çatal yardımıyla kontrol edin ve istediğiniz kıvamda pişmişse süzüp soğuk sudan geçirin.
  3. Karnabaharlar iyice süzülürken çukur bir kasede yumurtaları çırpın ve kenara ayırın.
  4. Kurutulmuş biberleri kıyın ve bir kaseye alın. Üzerine tuz, değirmen karabiber ve zerdeçalı ekleyin. Unu ve mısır ununu ekleyerek iyice karıştırın.
  5. Sos malzemelerini de bir kase içinde iyice çırpın ve kenara ayırın.
  6. Süzülen karnabaharları önce yumurtaya sonra da hazırladığınız pane harcına bulayın.
  7. Kızdırdığınız yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
  8. Karnabaharlar bitince sos ile birlikte servis yapın.
Alıntıdır...
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder