Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- Haşlamak için 2-3 litre su
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pane için:
- 3 adet yumurta
- 2 adet kurutulmuş kırmızıbiber
- 1 çay kaşığının ucuyla taze çekilmiş karabiber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı mısır unu
- tuz
Ballı hardallı sos için:
- 2 yemek kaşığı hardal (orta acı)
- 10 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
- Karnabaharı yıkayın, sapını bıçak yardımıyla çıkartıp çiçeklerine ayırın.
- Çiçekleri tuz eklediğiniz kaynar suda hafifçe yumuşayana kadar haşlayın. Çatal yardımıyla kontrol edin ve istediğiniz kıvamda pişmişse süzüp soğuk sudan geçirin.
- Karnabaharlar iyice süzülürken çukur bir kasede yumurtaları çırpın ve kenara ayırın.
- Kurutulmuş biberleri kıyın ve bir kaseye alın. Üzerine tuz, değirmen karabiber ve zerdeçalı ekleyin. Unu ve mısır ununu ekleyerek iyice karıştırın.
- Sos malzemelerini de bir kase içinde iyice çırpın ve kenara ayırın.
- Süzülen karnabaharları önce yumurtaya sonra da hazırladığınız pane harcına bulayın.
- Kızdırdığınız yağda altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
- Karnabaharlar bitince sos ile birlikte servis yapın.
Alıntıdır...
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder