MALZEMELER :
250 gr tereyağı (eritilmiş)
Yarım çay bardağı sıvı yağ (benim çay bardağım ajda bardaktı)
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un (4-4,5 su bardağı yaklaşık)
Üzeri için;
Ayırdığımız yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
YAPILIŞI :
Yumurtanın sarısı hariç tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Simit şeklini verdiğiniz hamurlar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu atılarak 200 derece ısıdaki fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder