Malzemeler :
1 orta boy kuru soğan
250 gram karides
2 diş sarmısak
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
2 adet kırmızı olgun domates
1+1 tatlı kaşığı tereyağ
yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
bir tutam biberiye 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı :
Tavamıza tereyağ ve küp doğradığımız soğanları alıp soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. İnce uzun doğradığımız biberleri ve karidesleride ilave edip biber ve karidesler suyunu çekene kadar soteleyelim.Sarmısağı üçe bölüp karidese ekleyelim kabuğu soyulmuş domateside küpler halinde doğrayıp tencerenin kapağını kapatalım ve suyunu çekene kadar pişirelim.Tuz ve baharatlarınıda ilave edip altını kapatalım.
Karideslerimizi güveç kabımıza alıp üzerine rendelenmiş kaşar serpiştirelim.1 tatlı kaşığı tereyağı fındık büyüklüğünde parçalar halinde güvecin üzerine ekleyelim. 200 derece ön ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirellim ve soğutmadan servise sunalım.
Afiyet Olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder