Malzemeler :
- 2 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1. 5 su bardağı şeker
- 15 su bardağı su (3 litre)
- Hazırlanışı :
- Limon ve portakal buzluktan çıkardıktan 5 dakika sonra bıçak ile dilimlenip robota konulur ve iyice çekilir.
- Yoksa dondurucuya koyup 1 gün bekletebilirsiniz.
- Çektikten sonra derin bir kaba aktarılır.
- Üzerine şeker ve su konup karıştırılır.
- Limon tuzu eklenip karıştırılır ve dolaba kaldırılır.
- 3-4 saat bekleyip temiz bir bez ile süzülür.
- Ben bunu bekletmeden çırpıcı ile güzelce karıştırıp hemen süzdüm ve kalabalık misafir için 2 ölçüden yaptım (6 litre)
- Bez ile süzdükten sonra posalarını ne kadar sıkarsanız o kadar yoğun sarı renk çıktığını göreceksiniz. Azar azar su damlatıp onu olabildiğince sıkıp çıkarın kıvam ve renk veren o çünkü.
- Hazır olduktan Sürahi yada şişelere koyup buz gibi olması için dolaba kaldırılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder