Malzemeler:
3 adet kırmızı biber
1 paket kültür mantarı
2 Adet Dometes
5 Adet Sivri Biber
İki yemek kaşığı sıvıyağ
Kaşar Peyniri
Tuz
Pul biber
Karabiber
Yapılışı:
Mantarların kabuklarını soyup iyice yıkayıp doğruyalım.
Geniş bir teflon tencereye yada tavaya sıvı yağımızı koyalım.
Mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya başlayalım.
Mantarlar suyunu çekmeye başladığı zaman yeşil biberleri atalım.
Suyunu iyicene çektikten sonra kabukları soyulmuş küp küp doğranmış dometeslerimizi ve baharatlarımızı ekleyip domatesler özleşene kadar kavuralım.
Biberleri yıkayıp ikiye kesin ve icini temizleyin.
Fırın tepsisne yağlı kağıt yerleştirip biberleri dizin.
Biberlerin üstüne kaşıkla yeteri kadar koyun ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında biberler yumuşayana kadar pişirin.
Daha sonra fırından alınıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Kaşar peyniri kızarıncaya kadar yaklaşık 7-8 dk daha fırında tutulduktan sonra sıcağıyla servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder