MALZEMELER:
1 pk.kedi dili bisküvi (15 adet kedi dili kullanılacak)
1 pk.kedi dili bisküvi (15 adet kedi dili kullanılacak)
KREMA İÇİN:
1 litre süt
2 su bardağı un (Un fazla demeyin.un kokusu olur demeyin.yediğinizde şaşıracaksınız)
1 su bardağı şeker
1 pk.vanilin
1 litre süt
2 su bardağı un (Un fazla demeyin.un kokusu olur demeyin.yediğinizde şaşıracaksınız)
1 su bardağı şeker
1 pk.vanilin
KREM ŞANTİSİ:
2 pk.krem şanti
1 su bardağı süt
ÇİKOLATALI SOS:
1 pk.çikolatalı sos
3 su bardağı süt (3 su bardağı sütle yapın.çikolatalı sosu ağır bir tat olmasın)
2 pk.krem şanti
1 su bardağı süt
ÇİKOLATALI SOS:
1 pk.çikolatalı sos
3 su bardağı süt (3 su bardağı sütle yapın.çikolatalı sosu ağır bir tat olmasın)
YAPILIŞI:
Önce kremayı kaynayana kadar pişirip soğumaya bırakın.Kremamız pişerken un kokusu gelebilir ve koyu bir krema olacak.Telaş etmeyin.Hepsi geçici bir durum.Kremanız mutlaka soğusun.
Çikolata sosunu sütle pişirin.Tamamen soğusun.Kullanacağınız zaman kabuk bağlamış olacağı için kullanmadan önce çırparsınız.
2 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın.Çok koyu olacak. Buzluğa koyun.Sertleşsin.
Kedi dili bisküvileri dört parçaya bölün.15 tane kedi dili bisküviyi 4 e bölün.
Yukarıdaki hazırlıklar tamamlandıysa artık yalancı profiterolü yapalım.Soğuyan kremanın içine, hazırlayıp buzluğa koyduğunuz krem şantiyi ekleyip mikserle 5-7 dk. çırpın.Krema ile krem şanti birbirine iyice karışsın.Topak kalmasın.Sonra kedi dili parçalarını ekleyin.Kaşıkla karıştırın.Büyük yuvarlak borcamı suyla ıslatıp karışımı dökün.Üzerini düzeltin.Çıkıntılı olmasın. Hazırladığınız soğumuş çikolatalı sosunu üzerine dökün.boşluk kalmasın.buzdolabına koyun.buzdolabında 1 gece kalması gerekiyor.bu şekilde daha lezzetli oluyor.
Çikolata sosunu sütle pişirin.Tamamen soğusun.Kullanacağınız zaman kabuk bağlamış olacağı için kullanmadan önce çırparsınız.
2 paket krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpın.Çok koyu olacak. Buzluğa koyun.Sertleşsin.
Kedi dili bisküvileri dört parçaya bölün.15 tane kedi dili bisküviyi 4 e bölün.
Yukarıdaki hazırlıklar tamamlandıysa artık yalancı profiterolü yapalım.Soğuyan kremanın içine, hazırlayıp buzluğa koyduğunuz krem şantiyi ekleyip mikserle 5-7 dk. çırpın.Krema ile krem şanti birbirine iyice karışsın.Topak kalmasın.Sonra kedi dili parçalarını ekleyin.Kaşıkla karıştırın.Büyük yuvarlak borcamı suyla ıslatıp karışımı dökün.Üzerini düzeltin.Çıkıntılı olmasın. Hazırladığınız soğumuş çikolatalı sosunu üzerine dökün.boşluk kalmasın.buzdolabına koyun.buzdolabında 1 gece kalması gerekiyor.bu şekilde daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun…
Alıntıdır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder